יזם: בעלי הקרקע.

שנה:2001

תחרות מוזמנים לתכנון כיכר המדינה שנעשתה ע"פ התב"ע התקפה, שכללה 3 מגדלים, מרכז מסחרי ושיקוע ציר ז'בוטינסקי אל מתחת לכיכר. מה שהנחה את התהליך התכנוני היה הרצון למקסם מצד אחד את התועלת השיווקית עבור היזמים ומאידך לשמור ולהעצים את איכותו של המרחב הציבורי ולהתייחס בהולך הרגל המבקר במקום.

התכנון קבע כי דבר ראשון יש להסיט את מיקום המגדלים לפי התב"ע, כך שלא יחסמו את רצף הראות של הצירים הראשיים המתנקזים לכיכר. על מנת שהכיכר תהיה פתוחה ונגישה לציבור, הפכנו את את המרכז המסחרי לגבעה ירוקה להנאת הכלל, כשהגג של הקניון מתפקד כמדרון מגונן של הכיכר, שלמעשה הפכה לסוג של פארק טופוגרפי. הקניון הוא בעצם תת-קרקעי והכניסה אליו היא, דרך הכיכר הפנימית שנמצאת במרכז פארק הכיכר, והיא כשלעצמה חוויה רב מפלסית בכך שניתן ללכת ישירות באותו מפלס דרך מסדרונות שחודרים אל תוך הפארק ומייצרים מעין גיאיות, או לעלות במדרון הגבעה המגוננת לפסגה ומשם לרדת ישירות אל תוך המרכז המסחרי.

המגדלים בני ה-30 קומות, היו מתוכננים שבקומה הטיפוסית שלהם אפשרו 6 דירות בקומה. כל המגדלים היו מתוכננים באופן זהה, אך כל אחד חופה באבן אחרת שהתכתבה עם הכיוון אליו המגדל פנה, צפון, דרום ומזרח.

סה"כ 368 יח"ד ו-25000 מ"ר שטח מסחר בנוי.

*רוטמן רז אדריכלים

תחרות כיכר המדינה - ת"א

גיורא רוטמן אדריכלים